Challenge

Nieuwe groep start dit najaar

Ben jij een
aanpakker?

Challenge de BAAS in jezelf.

BAAS Pocket Edition Beeld jongere is trots
BAAS Pocket Edition - Proces Before-After

Maak een
dikke impact

Na schooltijd of werktijd maak jij  een dikke impact door een ander blij te maken tijdens jouw eigen evenement.

Leer veel over jezelf. Onze coaches trainen je volop, zodat jij een groot verschil maakt!

Challenge jezelf

Challenge
jezelf

Kun je niet langer stilzitten? Buiten schooltijd of werktijd ga je in 80 uur next-level. Start jouw impactvolle challenge!

Ontmoet nieuwe mensen

Ontmoet
nieuwe mensen

Wil jij je enthousiasme delen? Challenge jezelf èn een impactvolle Bazengroep! Tijdens 10 gezellige meetings. Ga samen next-level!

Word citytrainer

Word
Citytrainer

Zie jij nòg meer kansen?
Ga voor jouw Citytrainer certificaat.
En blijf gaan!

Meer dan 100 Bazen gingen je voor

De afgelopen drie jaar hebben meer dan 100 Bazen hun volgende stap durven zetten. Ben jij de volgende?

Challenge

Stuur gwn een appje

Stuur gewoon een appje of mailtje en activeer de BAAS in jezelf. We kijken uit naar een kennismakingssessie!

Wat is MDT BAAS?

BAAS is een MDT-programma, dat is een landelijk initiatief voor jongeren. Als BAAS ga je aan jezelf bouwen en maak je een grote impact op je toekomst.

MDT staat voor maatschappelijke diensttijd. Dit is een landelijk initiatief van de overheid, gratis voor jou! Met MDT ontdek je je talenten, ontmoet je nieuwe mensen, power je je eigen toekomst èn die van een ander!

BAAS is geen maatschappelijke stage, geen dienstplicht of een taakstraf. Trouwens; dat je een ander helpt door BAAS te worden is best een toffe extra, toch?

Voor wie is het?

BAAS is er voor iedereen tussen de 15 en 27 jaar oud. No matter of je een diploma hebt en wat je situatie is.

BAAS is voor alle jongeren die willen ontdekken waar hun talenten het beste bij passen. De belangrijkste voorwaarde is dat jij dit écht zelf wilt! Dat je je commitment kunt geven aan jezelf, de groep en ons.

Waar zitten jullie?

Met verschillende locaties zijn we altijd dichtbij! We zijn based in Vianen en Leerdam en zijn goed bereikbaar met het OV.

Kom je niet uit Vianen of Leerdam en vind je de reistijd geen probleem? Je bent welkom! Je krijgt de kosten die je maakt met reizen van ons vergoed.

Wanneer kan ik starten?

BAAS Boost wordt 2x per jaar georganiseerd. Een nieuwe groep start in maart en september.

BAAS Challenge wordt ook 2x per jaar georganiseerd. Een nieuwe groep start  in maart en september.

Tijdens de zomer(vakantie) wordt Expeditie BAAS georganiseerd.

Wat ga ik doen als BAAS?

BAAS Boost
Je gaat in 2 maanden je toekomst poweren in jouw regio. 3 dagen per week ga je aan jezelf werken. Dat doe je tijdens: trainingen en projecten.

Je leert impact maken voor een ander en gaat vrijwilligerswerk doen! Dat doe je individueel, en samen met andere Bazen.

Ondertussen wordt je persoonlijk gecoacht door een ÜberBAAS. Dat is een coach die je ondersteunt bij het halen van je persoonlijke doelen. Jouw persoonlijke ÜberBAAS steunt je ook bij het vinden en bezoeken van open dagen op scholen.

BAAS Challenge
Je gaat op 10 middagen next-level in jouw regio. Je gaat tijdens trainingen aan jezelf werken samen met andere Bazen. Je organiseert een vet impact evenement, waarmee je een ander blij maakt. 

Als je nog meer kansen ziet, kun je tijdens het traject jouw Citytrainer certificaat halen. Met dat certificaat mag je vaker evenementen organiseren.

Van wie is MDT BAAS?

De Nationale Jeugdraad (NJR), Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), ZonMw, provincies, gemeenten en de Rijksoverheid werken samen aan MDT.

Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is initiatiefnemer van MDT en samen met Ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) verantwoordelijk. Voor landelijke informatie, zie doemeemetmdt.nl

Het programma BAAS is een samenwerking van gemeente 5HL,  Gro-Up Buurtwerk en en OOK Coaching. Daarnaast is MDT BAAS groeiende in de regio en komen er steeds meer samenwerkingspartners bij.

Meedoen met werk of uitkering?

BAAS Boost
Combineren is geen probleem! Je hoeft alleen je maandag, dinsdag en vrijdag vrij te houden. We vinden het belangrijk en chill als je er dan bent.

Je kunt BAAS worden en je uitkering behouden. Fix het wel even met je uitkeringsinstantie!

BAAS Challenge
Combineren is geen probleem. Je hoeft alleen wat tijd na werk of school vrij te houden voor de trainingen. 10 weken lang krijg je training, op dinsdagmiddag. Als je lekker gaat, kun je naast de trainingen verder met je evenement organiseren. Je kunt BAAS worden en je uitkering behouden. Fix het wel even met je uitkeringsinstantie.

Wat als ik leerplichtig ben?

BAAS is een alternatief voor school voor zolang je niet weet wat voor opleiding je wil doen.

Na BAAS slide je als EindBAAS gewoon door naar een toffe opleiding! Fix het wel even met de leerplichtambtenaar van jouw gemeente!

© MDT-BAAS 2024 – Maakt meer impact, door Joofle Impact